Tijdelijk Museum

Op 17 November 2019 viert de regio Leudal in Midden-Limburg 75 jaar bevrijding. Ter gelegenheid hiervan organiseren wij een bijzondere tentoonstelling, waarmee wij u een beeld schetsen van "waat woore det väör men". Dit tijdelijk museum  richt zich op de bezetter en de bevrijder, die actief waren in de laatste maanden van de oorlog in het zuiden.

Sniper - 46 Royal Marine Commando's

Wat kunt u verwachten ?

Wij tonen meer dan 50 volledig aangeklede etalagepoppen met authentiek materiaal. Unieke foto's en filmbeelden uit de regio, onklare wapens en munitie, aangevuld met persoonlijke verhalen en gebruiksvoorwerpen van onze bevrijders.

Materiaal van de Britse eenheden : 51st Highland Division, 15th Scottish Division, 4th Armored Brigade, 7th Armored Division, 11th Armored Division, 79th Armored Division, 49th Infantry Division, 53rd Welsh Division,Royal Marine Commando & 6th Airborne Division plus de eenheden van het Britse 8th en 12th Corps en de Royal Air Force.

Ook de Amerikaanse 75th Infantry Division en het 772nd Tank Destroyer Battalion en the United States Air Force komen aan bod.

Ook beschikken we over materiaal van Duitse zijde. Eenheden van de Luftwaffe FLAK, Wehrmacht en Fallschirmjäger komen aanbod.

Al deze eenheden waren op enig moment actief in de regio tussen de Maas en de Noordervaart, en het Kanaal Wessem - Nederweert tot Baarlo. 

Waar en wanneer?

De expositie zal openen op 14 september en zal gedurende 3 maanden open zijn voor publiek. Op 15 december  sluiten wij de deuren.

Gedurende deze periode zijn wij op zaterdag en zondag tussen 10:00 en 16:30 geopend.

Het tijdelijke museum zal centraal in Heythuysen worden ingericht bij Rijksmonument Boerderij Elshof aan de Walk in Heythuysen, met parkeergelegenheid bij het gemeentehuis op loopafstand.

Daarnaast trachten wij het weekend van 16 en 17 november in een feestelijk jasje te kunnen steken in combinatie met voertuigen, muziek en een speciale delegatie schotse veteranen  mits de subsidies toereikend zijn.

8th motor battalion - The Rifle Brigade
11th Armoured DIvision

Klik op onderstaande knop om alvast een indruk te krijgen van onze collectie

Hieronder ziet u het gebied wat ons museum zal onder de aandacht zal brengen.