Doe mee ! 

Interview een ooggetuige.


Naast het organiseren van het tijdelijke museum, is Stichting Bevrijders 1944 ook bezig met het verzamelen van persoonlijke verhalen van burgers. Deze verhalen zullen worden gebruikt op onze website en tijdens onze tentoonstelling. Wij nodigen u uit om ook op pad te gaan en deze ooggetuigen te interviewen, bij voorkeur in combinatie met een leuke foto van opa en/of oma met kleinkind of met iemand anders die de oorlog van dichtbij heeft mee gemaakt.

Hoe werkt het?

Vind je het leuk om mee te werken? Stuur dan voor 5 mei 2019 je bericht in!

Uiteraard starten we met de vraag "Opa, waat woore det väör men?"... maar dat wil niet zeggen dat onze Oma's niet geïnterviewd mogen worden. Het doel is een kort interview te plaatsen met een persoon die de bevrijding bewust mee heeft gemaakt en hier zijn ervaringen over wil delen. Dit mag vanzelfsprekend ook anoniem als dat strikt wenselijk is, maar het mooiste is als we deze herinnering een naam mogen geven, liefst in combinatie met een foto van jullie samen. Wij hebben een drietal vragen alvast ingevuld met als 4e optie een extra veld voor aanvullende informatie.
Dit mag zelfs in het dialect ingestuurd worden als daar behoefte aan is.

Wij proberen zoveel mogelijk verhalen in het tijdschrift te plaatsen zodat dit een mooie en blijvende herinnering wordt.  Wij zouden het leuk vinden als we deze informatie mogen plaatsen op onze website zodat ook andere dit kunnen lezen.